بتن رنگی با پیگمنت
در سال های اخیر سریع ترین پیشرفت ها در محدوده تکنولوژی بتن صورت گرفته است و افزایش در رقابت ساخت و استفاده از مصالح و تکنولوژی جدید ساخت، موقعیت بتن را به عنوان یک ماده مهم سازه ای تثبیت کرده است. تکامل تدریجی بتن در جهان منجر به تنوع زیاد در تولید انواع قطعات بتنی گردیده است که این تنوع مصرف روز به روز در حال افزایش است.
ساختن بتن رنگی در دهه اخیر از طرح های نوین در سطح جهان به شمار می آید. باتوجه به پارامترهای موجود در ساخت بتن، روش های مختلفی جهت رنگی کردن بتن در جهان وجود دارد که یکی از این روشها استفاده از رنگ دانه های سرامیکی و دیگری رنگدانه های پودری است که توسط گروه پودر مارکت تامین میشود.
روش تولید بتن رنگی اساساً تفاوتی با تولید بتن معمولی ندارد و رنگ، به آسانی به مخلوط اضافه می گردد. رنگ دانه های معدنی به صورت ذرات بسیار ریز (معمولا زیر ۱۰ میکرون) جهت ایجاد چسبندگی مناسب به سیمان، و افزایش استحکام رنگ با سیمان مخلوط می گردد و سپس مخلوط حاصل به سنگدانه اضافه شده تا پس از اختلاط کامل، رنگ یکنواختی ارایه دهد. مقدار رنگدانه مورد نیاز برای رنگ کردن بتن با توجه به مقدار سیمان، نوع رنگدانه رنگی و روش ترکیب آن به مخلوط تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، رنگدانههای زرد، جاذب آب بیشتری نسبت به رنگدانههای قرمز هستند و تقاضای آب بالاتری دارند در نتیجه میزان رنگدانه را افزایش میدهند. بتن های رنگی در عمران و صنعت ساختمان، راه سازی و ایمنی حمل و نقل جاده ای و … به طور وسیع کاربرد دارد.
لطفا جهت استعلام قیمت با شماره های زیر تماس بگیرید.
۰۹۱۹۳۶۸۳۲۸۹
۰۹۱۲۰۴۹۳۵۶۸
عوامل موثر بر رنگ نهایی بتن
رنگ نهایی بتن تابعی از عوامل مختلف است. به منظور یکسان بودن رنگ بتن های دارای طرح اختلاط مشابه ساخته شده در زمانهای مختلف در یک پروژه بزرگ، باید تمام عوامل تاثیر گذار بر رنگ بتن ثابت بمانند. علاوه بر این شناسایی این عوامل در کنترل تولید بتن رنگی و رسیدن به رنگ مطلوب مفید است.
این عوامل شامل رنگ سیمان و مقدار آن در بتن، سنگدانه ها، میزان آب محتوی بتن، روش ساخت و اختلاط بتن و قالب های بتن هستند. یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در رنگ بتن، رنگ سیمان مورد استفاده در بتن است. سیمان های هم تیپ محصول کارخانه های مختلف باهم تفاوت رنگ آشکار دارند. حتی رنگ سیمان یک کارخانه در طول زمان تغییر می کند.
نرمی سیمان نیز یکی از عواملی است که در تعیین شدت رنگ سیمان موثر است. برای رسیدن به بهترین نتیجه در ساخت بتن رنگی به خصوص در رنگ های روشن و متوسط بهتر است از سیمان سفید استفاده شود. سنگدانه ها و به خصوص ریزدانه ها نیز در رنگ نهایی بتن تاثیر گذار هستند. مدول نرمی سنگدانه و همچنین ریزدانه های رد شده از الک ۲۰۰ مش از عوامل تعیین کننده در ساخت بتن های رنگی می باشد. البته تاثیر سنگدانه بر رنگ بتن کمتر از تاثیر رنگ سیمان بر رنگ بتن است. برای حفظ و نگهداری یک رنگ یکنواخت در سراسر مخلوط بتن، تمامی مصالح باید به دقت از طریق وزنی کنترل شود و سیمان خشک با رنگدانه قبل از آنکه به مخلوط اضافه گردد باید با هم در آمیزند تا از تشکیل رگه های رنگی غیر یکنواخت جلوگیری شود. همچنین به منظور حصول یکنواختی باید زمان اختلاط طولانی تر از حالت معمولی باشد.


1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] پیگمنت (رنگدانه رنگی) چیست؟ […]