کاربرد پیگنمت ها در تولید بتن های رنگی
بتن رنگی با پیگمنت
در سال های اخیر سریع ترین پیشرفت ها در محدوده تکنولوژی بتن صورت گرفته است و افزایش در رقابت ساخت و استفاده از مصالح و تکنولوژی جدید ساخت، موقعیت بتن را به عنوان یک ماده مهم سازه ای تثبیت کرده است. تکامل تدریجی بتن در جهان منجر به تنوع زیاد در تولید انواع قطعات بتنی گردیده است که این تنوع مصرف روز به روز در حال افزایش است.
ساختن بتن رنگی در دهه اخیر از طرح های نوین در سطح جهان به شمار می آید. باتوجه به پارامترهای موجود در ساخت بتن، روش های مختلفی جهت رنگی کردن بتن در جهان وجود دارد که یکی از این روشها استفاده از رنگ دانه های سرامیکی و دیگری رنگدانه های پودری است که توسط گروه پودر مارکت تامین میشود.
روش تولید بتن رنگی اساساً تفاوتی با تولید بتن معمولی ندارد و رنگ، به آسانی به مخلوط اضافه می گردد. رنگ دانه های معدنی به صورت ذرات بسیار ریز (معمولا زیر 10 میکرون) جهت ایجاد چسبندگی مناسب به سیمان، و افزایش استحکام رنگ با سیمان مخلوط می گردد و سپس مخلوط حاصل به سنگدانه اضافه شده تا پس از اختلاط کامل، رنگ یکنواختی ارایه دهد. مقدار رنگدانه مورد نیاز برای رنگ کردن بتن با توجه به مقدار سیمان، نوع رنگدانه رنگی و روش ترکیب آن به مخلوط تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، رنگدانههای زرد، جاذب آب بیشتری نسبت به رنگدانههای قرمز هستند و تقاضای آب بالاتری دارند در نتیجه میزان رنگدانه را افزایش میدهند. بتن های رنگی در عمران و صنعت ساختمان، راه سازی و ایمنی حمل و نقل جاده ای و … به طور وسیع کاربرد دارد.
لطفا جهت استعلام قیمت با شماره های زیر تماس بگیرید.
09193683289
09120493568
عوامل موثر بر رنگ نهایی بتن
رنگ نهایی بتن تابعی از عوامل مختلف است. به منظور یکسان بودن رنگ بتن های دارای طرح اختلاط مشابه ساخته شده در زمانهای مختلف در یک پروژه بزرگ، باید تمام عوامل تاثیر گذار بر رنگ بتن ثابت بمانند. علاوه بر این شناسایی این عوامل در کنترل تولید بتن رنگی و رسیدن به رنگ مطلوب مفید است.
این عوامل شامل رنگ سیمان و مقدار آن در بتن، سنگدانه ها، میزان آب محتوی بتن، روش ساخت و اختلاط بتن و قالب های بتن هستند. یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در رنگ بتن، رنگ سیمان مورد استفاده در بتن است. سیمان های هم تیپ محصول کارخانه های مختلف باهم تفاوت رنگ آشکار دارند. حتی رنگ سیمان یک کارخانه در طول زمان تغییر می کند.
نرمی سیمان نیز یکی از عواملی است که در تعیین شدت رنگ سیمان موثر است. برای رسیدن به بهترین نتیجه در ساخت بتن رنگی به خصوص در رنگ های روشن و متوسط بهتر است از سیمان سفید استفاده شود. سنگدانه ها و به خصوص ریزدانه ها نیز در رنگ نهایی بتن تاثیر گذار هستند. مدول نرمی سنگدانه و همچنین ریزدانه های رد شده از الک 200 مش از عوامل تعیین کننده در ساخت بتن های رنگی می باشد. البته تاثیر سنگدانه بر رنگ بتن کمتر از تاثیر رنگ سیمان بر رنگ بتن است. برای حفظ و نگهداری یک رنگ یکنواخت در سراسر مخلوط بتن، تمامی مصالح باید به دقت از طریق وزنی کنترل شود و سیمان خشک با رنگدانه قبل از آنکه به مخلوط اضافه گردد باید با هم در آمیزند تا از تشکیل رگه های رنگی غیر یکنواخت جلوگیری شود. همچنین به منظور حصول یکنواختی باید زمان اختلاط طولانی تر از حالت معمولی باشد.
میزان مصرف پیگمنت برای تولید بتن رنگی
میزان رنگدانه مصرفی بسته به اثر مطلوب آن و خواص مخلوط دارد و رنگ های روشن توسط استفاده یک یا دو درصد (درصد وزنی سیمان) به دست می آیند. رنگ های ملایم با استفاده از سه یا چهار درصد رنگدانه و رنگ های تیره با پنج تا شش درصد رنگدانه به دست می آیند. در حالت کلی میزان مجاز رنگدانه طبق استاندارد تعیین شده باید معادل و یا کمتر از ده درصد وزن سیمان باشد؛ و زمانی که ترکیبی از رنگدانه ها جهت تولید رنگی با شدت مطلوب استفاده می گردد، میزان مجاز تمام رنگدانه های ترکیب شده نبایستی از حد مجاز تک تک رنگدانه ها تجاوز کند. به عنوان مثال برای یک کیسه 50 کیلویی سیمان سفید حداکثر 5 کیلوگرم پیگمنت مورد نیاز است.
تنوع در رنگ بتن رنگی
از انواع رنگدانه ها نظیر دوده، اخرا، سبز، آبی، گل ماش، امرا و صورتی می توان بتن های رنگی متفاوتی تولید کرد. با ترکیب رنگدانه های فوق نیز می توان به یک دامنه وسیع از رنگ ها دست یافت. میزان معمول افزودن رنگدانه 2 درصد وزن سیمان می باشد، و بعد از آن شدت رنگ افزایش می یابد. رنگدانه های ریزتر تاثیر بیشتری دارند و معمولاً ذرات پیگمنت با قطر متوسط کمتر از 80 میکرون بر کیفیت رنگ بتن تاثیر بسزایی دارد.
نکات اجرایی تولید بتن رنگی
تجهیزات مخلوط کردن بتنی باید عاری از روغن، گریس، زنگ زدگی و آلودگی های دیگر باشند تا از ایجاد تغییر رنگ در بتن جلوگیری گردد. • برای بتن رنگی پیشنهاد شده است که حداکثر اسلامپ بین 4 تا 5 اینچ حفظ گردد و اگر اسلامپ بیشتر احتیاج است از کاهنده آب به جای افزودن آب استفاده شود؛ زیرا آب اضافی یکنواختی رنگ بتن را کاهش می دهد. • برای اختلاط اجزا بتن، ابتدا باید سیمان و رنگدانه جداگانه باهم مخلوط شوند و سپس به مخلوط بتن اضافه گردند. شرایط آب و هوا نیز بر رنگ تاثیر می گذارد و رطوبت بالا شدت رنگ را کاهش می دهد؛ زیرا نسبت آب به سیمان در سطح، بعد از پایان یافتن کار افزایش می یابد. همچنین قراردادن بتن ریخته شده در هوای سرد باعث باقی ماندن رطوبت در سطح می شود و در نتیجه کاهش شدت رنگ ایجاد می گردد.
بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اولین دیدگاه را ثبت کنید